Horloge tips

Het hebben van een mooi horloge is een musthave voor elke outfit. Bekijk welk horloge het best bij jouw past. Horloges heb je namelijk in verschillende soorten en maten, die elk hun eigen functies en kenmerken hebben. Daarom hebben wij enkele tips voor je samengesteld die je bij je keuze kunnen helpen!

1.  Kies de juiste uurwerk

Een quartz horloge is ongetwijfeld het meest bekende type uurwerk. Deze wordt opgeladen door een batterij dat in het horloge zit. De batterij zorgt voor trillingen op een constante frequentie waardoor jij de tijd kunt zien. Quartz horloges staan over het algemeen bekend om de precisie in tijdsaanduiding. Daarnaast kunnen zij beter tegen een stootje en gaat de batterij één tot vijf jaar mee.

2. Kies de juiste maat

Heb jij wel eens stilgestaan bij de juiste maat voor om jouw pols? Een te groot horloge ziet er snel onverzorgd uit en dat is precies wat je niet wilt hebben. De grootte bepaalt voor een groot deel hoe het horloge om de pols oogt en draagt ook bij aan het draagcomfort. Let daarom goed op de pasvorm. Een horloge dient vanzelfsprekend niet te strak maar zeker ook niet te los te zitten. 40 mm horloges worden als middenmaat beschouwd. Horloges met een kastbreedte van 36 tot 38 mm zijn vaak klassieke of vintage horloges. Ook heb je horloges met kasten van 46 mm of groter, denk hierbij aan duikhorloges of andere opvallende horlogedesigns. Ga vooral op je gevoel af.

3. Kies de juiste glassoort

Mineraalglas is het meest voorkomende glassoort onder horloges. Doordat het glas ontzettend hard is, is deze moeilijk te breken.

4. Kies de juiste kleur

Kies een kleur, welke het best bij uw kleding of outfit past. Uiteindelijk kies je vanzelfsprekend een kleur, welke je zelf mooi vindt.

Draag je met name elegante kleding, kies dan voor een klassiek model horloge met neutrale kleuren, zoals zilverkleurig met een bruine horloge band.

Draag je met name casual kleding, kies dan voor een sportief horloge met meer opvallende kleurcombinaties, zoals zwart met blauw, wit met zilverkleurig etc.

5. Waarom is het aan te raden bij Brandwatch4U te kopen?

Diverse websites bieden horloges aan tegen ongelofelijk lage prijzen, die te mooi zijn om waar te zijn. Vaak zijn dit namaakhorloges, welke niet voldoen aan de gestelde eisen en waarvan de kwaliteit laag is. Sites als Ebay en anderen bieden de horloges aan op een Nederlandstalige website, maar zijn in werkelijkheid niet gevestigd in Nederland. Wij van Brandwatch4U zijn wel gevestigd in Nederland. De buitenlandse websites voldoen vaak niet aan het wettelijk verplichte zichttermijn en is retourneren niet gratis. Bij ons geldt een zichttermijn van 30 dagen en gratis retour. Websites met het Website Keurmerk, voldoen aan strenge eisen. Wij zijn tevens voorzien van dit keurmerk.